Užijte si víkendový pobyt v Krušných horách | Články | Wellness Pobyty
verze pro tisk

Užijte si víkendový pobyt v Krušných horách

Máte rádi zimní sporty? Nebo jsou hory pro vás druhým domovem ve chvíli, kdy sleze sníh a vy se můžete vydávat na dlouhé túry úžasnou horskou přírodou? Nejraději jezdíte do českých hor, ale vadí vám zástupy turistů? Pak navštivte Krušné hory. Dávno již neplatí, že díky okolní těžbě patří je jejich krajina zničená, nevzhledná a se špatným ovzduším. Naopak. Překvapí vás čistou přírodou, a nebudete na každém kroku zakopávat o davy před vámi. Přesvědčit se můžete třeba i jen víkendovým pobytem . Na své si v těchto horách přijde každý.

Užijte si víkendový pobyt v Krušných horách
Reklama

Krušné hory v zimě

V zimě vás pravděpodobně do Krušných hor přiláká lyžování. Sjezdových i běžeckých tratí je dostatek. Mnoho lyžařských areálů dokazuje, že oblíbenost Krušných hor v zimní sezóně stoupá. Navštívit můžete například skiareál Klínovec, Nové Hamry, Novako nebo Pernink.

V zimě však nemusíte jen lyžovat. Nově se rozvíjejícím zimním sportem je také turistika na sněžnicích. Tyhle „speciální boty“ si můžete zapůjčit v půjčovnách přímo ve skiareálech. A potom je už jen na vás, kam se vydáte. Při dodržování bezpečnostních zásad při pohybu v horách můžete vybočit z upravených tratí. Na sněžnicích totiž dojdete k cíli i tam, kde byste se jinak brodili metrovým sněhem.

Víkendové pobyty i letní dovolená

V létě můžete v Krušných horách strávit aktivní víkendový pobyt. Užijete si tady ale i celou letní dovolenou. Stovky turistických tras, vedených po těch nejzajímavějších místech pohoří, vás domů nebudou chtít pustit. Krušné hory jsou také protkané sítí cyklotras všech obtížností, takže si vyberou jak sportovci, tak rekreační cyklisté.

V letní sezóně je také oblíbený nordic walking, kurzy lezení na umělých stěnách, či lukostřelba. Krajina je navíc jako stvořená k dalšímu sportu – paraglidingu. A pokud si budete chtít od aktivního pohybu odpočinout, i tak máte na výběr. Mnoho wellness center, bazénů či masážních salónů vám poskytnou tu nejlepší relaxaci po náročných túrách.

Tip na výlet – Klínovec

Na svém víkendovém pobytu byste rozhodně neměli opomenout navštívit nejvyšší horu Krušných hor, Klínovec. Je vysoká „pouhých“ 1244 metrů. Na jeho vrcholu naleznete rozhlednu a televizní věž. Při dobré viditelnosti je možné spatřit sněžku, ale také Petřín. V zimě patří k nejvyhledávanějším skiareálům.

V létě se na jeho vršek můžete pustit „po svých“ několika turistickými trasami. Další variantou je lanovka ze stanice Jáchymov, která vás nahoru pohodlně dopraví. Také zdarma přepraví i vaše kola. Z Klínovce pak můžete podnikat mnoho dalších výletů, například na Boží Dar.

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Vydejte se na Jižní Moravu

Na Jižní Moravu se nemusíte vydávat pouze v létě, kdy vás láká možnost vykoupat se v pálavských vodách. Tato oblast je hojně navštěvovaná také na podzim, kdy začínají dozrávat vinné hrozny a vinaři začnou nabízet první víno.

Vánoční dárky s vůní chmelu

Vánoční dárky s vůní chmelu

Ti správní vánoční nadšenci už jistě odpočítávají dny chybějící do Štědrého dne a vánoční dárky mají minimálně vymyšlené. Drtivá většina však vůbec netuší, čím své nejbližší obdaruje a při představě, že už za pár dní by se měli vrhnout na nákupy, je


Wellness víkend Beskydy: Pronájem luxusních chat

Wellness víkend Beskydy: Pronájem luxusních chat

Přemýšlíte o tom, že byste spolu s přáteli vyrazili někam na dovolenou? A co takhle spojit několikadenní pobyt s wellness, a to dokonce na českých horách? Ideální podmínky k tomu najdete v Beskydech.

Tip na rekreační pobyt na Horské Kvildě

Tip na rekreační pobyt na Horské Kvildě

Plánujete dovolenou, na které byste zregenerovali a zároveň mohli sportovat? Pak pro vás máme tip v podobě ubytování na Horské Kvildě.