Relaxace v horském prostředí | Články | Wellness Pobyty
verze pro tisk

Relaxace v horském prostředí

Benecko je malou obcí, která se nachází v oblasti Krkonoš. Ačkoliv se na první pohled nejedná o místo, které by mělo nějak zaujmout, opak je pravdou. Kdo má rád lyžování, ten jistě dobře ví, jak kvalitní je zdejší skiareál Benecko. Právě díky němu tato obec přes zimní sezonu ožívá a stává se jedním z center lyžařské turistiky v Krkonoších.

Relaxace v horském prostředí

Menší, avšak velmi oblíbené zimní středisko

Důvodů, proč zvolit právě Benecko, se najde hned několik. V první řadě zde není během sezony takový ruch jako v dalších střediscích. Oproti Špindlerovu Mlýnu či Harrachovu je Benecko mnohem poklidnějším místem, což však neznamená, že by zde nebyli vůbec žádní turisté. Ba naopak, místní penziony Benecko přes zimu doslova praskají ve švech a ubytovací kapacity jsou vždy již několik měsíců předem zaplněny. I proto je dobré si ubytování v Benecku zajišťovat raději dlouho dopředu, jinak můžete být zklamaní, neboť se na vás nedostane.

Skiareál Benecko potěší každého vyznavače lyžování

Podíváme-li se na hlavní důvod, proč je Benecko tolik oblíbené, nesmíme samozřejmě pominout zdejší skiareál Benecko. Ten nabízí každým rokem skvělé podmínky, lyžaři si mohou užívat celkem 3,5 kilometrů dlouhé sjezdové tratě, které jsou dokonale upravené. Pozitivem je také přítomnost 11 vleků, k nim navíc přibyla i moderní čtyřsedačková lanovka. Nechybí zde ani malé vleky pro děcka. Skiareál Benecko si oblíbí snad všichni milovníci sjezdového lyžování. Jsou zde tratě, které uspokojí náročné i méně zkušené lyžaře.

Pro mapování sněhových podmínek na internetu běží webkamera Benecko. Díky ní máte ještě před odjezdem na hory dokonalý přehled o tom, kolik sněhu na svazích v místním ski areálu Benecko je a zda jsou tratě řádně upravené. Webkamera Benecko slouží také k zjištění počasí.

[Nahoru ↑]

Čtěte také...

Vydejte se na Jižní Moravu

Na Jižní Moravu se nemusíte vydávat pouze v létě, kdy vás láká možnost vykoupat se v pálavských vodách. Tato oblast je hojně navštěvovaná také na podzim, kdy začínají dozrávat vinné hrozny a vinaři začnou nabízet první víno.

Vánoční dárky s vůní chmelu

Vánoční dárky s vůní chmelu

Ti správní vánoční nadšenci už jistě odpočítávají dny chybějící do Štědrého dne a vánoční dárky mají minimálně vymyšlené. Drtivá většina však vůbec netuší, čím své nejbližší obdaruje a při představě, že už za pár dní by se měli vrhnout na nákupy, je


Wellness víkend Beskydy: Pronájem luxusních chat

Wellness víkend Beskydy: Pronájem luxusních chat

Přemýšlíte o tom, že byste spolu s přáteli vyrazili někam na dovolenou? A co takhle spojit několikadenní pobyt s wellness, a to dokonce na českých horách? Ideální podmínky k tomu najdete v Beskydech.

Tip na rekreační pobyt na Horské Kvildě

Tip na rekreační pobyt na Horské Kvildě

Plánujete dovolenou, na které byste zregenerovali a zároveň mohli sportovat? Pak pro vás máme tip v podobě ubytování na Horské Kvildě.